موضوعات داغ

بازدید رایزن فرهنگی سفارت عراق در ایران از دانشگاه علم و فرهنگ

رایزن فرهنگی عراق در ایران: زیرساخت‌های علمی دانشگاه علم و فرهنگ  قابل توجه است.

دکتر نبیل الراشدی رایزن فرهنگی سفارت عراق در ایران و تیم همراه طی برنامه بازدید روز دوشنبه 7 آبان‌ماه 1403 در نشست مشترکی با حضور رییس و معاونان دانشگاه شرکت کرده و با امکانات این دانشگاه در زمینه‌های آموزشی، پژوهشی و فرهنگی آشنا شدند.

به گزارش دفتر همکاری های بین الملل، دکتر باصولی –رییس دانشگاه علم و فرهنگ- در ابتدای این نشست مشترک ضمن خوشامدگویی به معرفی جهاددانشگاهی پرداخت و افزود: نقطه تمایز دانشگاه علم و فرهنگ اتصال آن به نهاد خوش سابقه جهاددانشگاهی است. دانشکده‌های دانشگاه علم و فرهنگ 12 رشته مشترک با پژوهشگاه‌های مطرح بین المللی جهاددانشگاهی مانند رویان، گیاهان دارویی و ابن سینا دارند.

وی افزود: در سال‌های اخیر نیز اخذ پذیرش از این دانشگاه مورد توجه دانشجویان غیرایرانی قرار گرفته که با پذیرش‌های انجام شده در سال 1403 به حدود 300 دانشجوی بین المللی خدمات آموزشی ارائه می‌دهیم.

دکتر باصولی با اشاره به جایگاه دانشگاه علم و فرهنگ در سطح ملی و جهانی گفت: این دانشگاه امسال برای نخستین بار با کسب رتبه 1501، موفق به ورود به رتبه بندی تایمز شده است. همچنین، در میان دانشگاه‌های غیردولتی ایران، جایگاه نخست رتبه بندی ISC متعلق به دانشگاه علم و فرهنگ است.

رئیس دانشگاه علم و فرهنگ با توضیح سابقه فعالیت‌های بین‌المللی افزود: خوشبختانه در سال‌های اخیر موفق شدیم برخی از تفاهم‌نامه‌ها و قراردادهای بین المللی را اجرایی کنیم. همچنین در زمینه برگزاری‌های کنفرانس‌های بین المللی نیز اقبال داشتیم، به طور مثال تاکنون 4 دوره کنفرانس بین المللی گردشگری و معنویت و 10 دوره کنفرانس بین المللی وب پژوهی با مشارکت پژوهشگران و استادان خارجی برگزار شده است. یازدهمین دوره این کنفرانس بین المللی وب پژوهی نیز در اواخر فروردین‌ماه سال آتی برگزار خواهد شد، حضور پژوهشگران کشور عراق در این کنفرانس می‌تواند زمینه ساز بسط همکاری‌های دو کشور باشد.

وی با تاکید بر توانایی‌های علمی، پژوهشی و کارآفرینی دانشگاه گفت: علاوه بر دوره‌های بلند مدت، امکان همکاری در برگزاری‌ دوره‌های مشترک کوتاه مدت، مشارکت در استارتاپ ‌های پارک ملی علوم و فناورهای نرم و صنایع فرهنگی را نیز داریم.

وی در پایان با اشاره به قرابت‌های فرهنگی بین دو کشور ایران و عراق در خصوص بسط همکاری‌های دانشگاهی دو کشور اظهار امیدواری کرد.

دکتر نبیل الراشدی- رایزن فرهنگی عراق در ایران- گفت: توانمندی جهاددانشگاهی در حوزه‌های علمی، آموزشی، پژوهشی و فرهنگی بسیار چشمگیر است و با برخی از توانمندی‌های این نهاد از نزدیک آشنا هستیم.

وی با اشاره به جایگاه ویژه دانشگاه علم و فرهنگ در میان برترین دانشگاه‌های کشور گفت: زیرساخت‌های علمی و آموزشی این دانشگاه بسیار قابل توجه است. از اینرو تمام تلاش خود را در جهت معترف شدن دانشگاه علم و فرهنگ در وزارت علوم کشور عراق انجام خواهیم داد.

دکتر حکیمی -عضو هیئت همراه سفارت عراق- با توضیح در خصوص سابقه همکاری با بخش‌های ‌مختلف جهاددانشگاهی، پیشنهاد تاسیس شعبه جهاددانشگاهی در کشور عراق را مطرح کرد. همچنین وی توضیحاتی را در خصوص فرآیند قرار گرفتن در لیست وزارت علوم عراق ارائه داد.  

دکتر سعداله – مدیرکل دفتر همکاری‌های بین‌الملل- ضمن اشاره به برنامه‌های تبادل استاد و دانشجویان در دانشگاه های بین المللی گفت: پیرو قراردادهایی که اخیرا با دانشگاه‌های ترکیه منعقد شده است، در بهمن‌ماه سال جاری تعدادی از دانشجویان علم و فرهنگ را به کشور ترکیه اعزام خواهیم کرد. وی با اشاره به حضور پژوهشگران 1 و 2 درصد برتر جهان در دانشگاه علم و فرهنگ افزود: هم اکنون با بیش از 14 کشور و 30 دانشگاه بین المللی در جهان همکاری علمی و پژوهشی داریم.

دکتر نجارزاده – معاون آموزش و تحصیلات تکمیلی- با تاکید بر لزوم دایر شدن رشته‌های نوین در دانشگاه‌های دو کشور گفت: دور شدن از اقتصاد برپایه نفت از طریق آموزش‌های دانشگاهی امکان پذیر خواهد بود. دانشگاه علم و فرهنگ در این حوزه پیشگام بوده به طوری که نخستین دانشکده گردشگری در کشور و همچنین رشته‌هایی نظیر هوش مصنوعی را به دوره‌های بلند مدت این دانشگاه اضافه کرده است.

وی افزود: در حالی که سیستم‌های دانشگاهی در سال‌های اخیر با چالش ریزش دانشجو مواجه شده‌اند، دانشگاه علم و فرهنگ با اتخاذ رویکرد ارائه رشته‌های نوین و کاربردی، همچنین همکاری با استادان برتر توانسته آمار جذب دانشجویان خود را افزایش دهد.

وی افزود: مایل هستیم در دوره‌های بلند مدت با اساتید برتر کشور عراق همکاری کنیم و درصورت امکان برخی از مباحث درسی را به صورت مشترک ارائه دهیم. همچنین می‌توانیم در زمینه مجلات علمی و برگزاری سمینارهای مشترک نیز فعالیت کنیم.

محمود پوربافرانی-مدیرکل دفتر همکاری های علمی و ارتباطات بین الملل جهاددانشگاهی-گفت: دکتر مسلمی نائینی رئیس محترم جهاددانشگاهی نیز توجه ویژه‌ای به همکاری علمی با کشور عراق و جذب دانشجویان این کشور دارند و امیدواریم در آینده نزدیک شرایط اجرایی شدن پیشنهادات مطرح شده طرفین در این جلسه فراهم شود.  همچنین، ایشان آمادگی خود را برای پیگیری اقدامات لازم توصیه شده تا حصول نتیجه و جذب دانشجویان عراق اعلام کرد.

در پایان این نشست رایزن فرهنگی عراق و تیم همراه از پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی بازدید کرده و با شرکت‌های فناورانه و استارتاپ‌های این پارک آشنا شدند.

دکمه بازگشت به بالا